Kara soğuğa ben aldırmasam da vücudum aldırıyor. Sesim borazan gibi takır takır  öksürüyorum ama hiç durmuyorum.  Şubat bir başladı tam başladı. 

Salı günü annemin peşine takılıp işi kırdım. Topkapı Sarayındaki İran Medeniyetleri Sergisine gittik. Ne kadar zengin bir kültür.  Muhteşem eserler sergileniyor. Bir kısmı İran’dan gelmiş bir kısmıda Türkiye’deki müzelerden. 10 bin yıllık tarihe bir yolculuk yaptık keyifle.

Akşam yağmur kara çevirdiğinde anca eve dönüp Zuz’a kendimi attım. Kar bastırır yolları kapar ben dışarda kalırım diye bütün ev halkı aradı çok yağarsa araba kullanmamamı tembih edip kapadılar. Lale Abla, Ebru , Zuhal ve Gamze bol kahkahalı bir gece geçirdik. Muhteşem yemekler yapmışlar bol bol yedik.  Sıcak şarap yapsaydık der demez zuzla kendimizi sokağa attık malzeme almaya. İlk deneme için müthiş sayılır.  Sıcak şarap borazan sesime iyi geldi biraz açıldı.

Kitapyurdundan ısmarladığım kitaplar geldi.  Kendime bir sürü Osmanlıca kaynak aldım. Her geçen ders biraz daha seviyorum.  Çok çalışmam lazım ama. Sadece eski yazı bilmek değil kelimelerin anlamlarını da bilmek gerek. Dil konuşulduğu yerde en iyi öğrenilir diye iddia ederim ben Osmanlıca için zaman makinesi lazım sanırım. Başka çaresi yok. Vedat evdeki alet edavatla çalışmalara başlasın.

Mutlu Perşembeler herkese

Related Posts with Thumbnails